Matematik

Lav regnehistorie om til konkret ligning

29. oktober 2009 af Tinalee2001 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Du vil have lavet personligt brevpapir og ser på priser. 

Tilbud a: 850kr. for 1000 stk.

Tilbud b: 500kr. for fremstilling af 1 stk. og derefter 50kr. for 100 stk.

OPSTIL EN LIGNING DER KAN BRUGES TIL AT BEREGNE, HVOR MANGE STK. BREVPAPIR DU SKAL HAVE, HVIS DET SKAL VÆRE BILLIGST AT TAGE TILBUD B.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2009 af joaquin90 (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2009 af joaquin90 (Slettet)

for den første pris kommer funktionen til at hedde f(x)=0.85x+0
for den anden pris kommer funktionen til at hedde f(x)=0.5x+500
Så skal du bare finde ud af hvor de to linjer skærer hinanden
stk ud af x-aksen og pris af y-aksen


Svar #3
29. oktober 2009 af Tinalee2001 (Slettet)

 Så der er to ligninger til den opg? eller skal jeg reducer til 1 ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Jeg er ikke enig med #2

For tilbud 1 skal der uanset hvor mange ark der skal bruges betales 850 kr arkprisen bliver da 850/x kr

hvor x er antal brugte ark (x<1000)

For tilbud 2 betales 500 kr+50kr pr 100 ark skal man kunne sammenligne må prisen pr ark blive

(500+50)/x for x<100... (500+2*100)/x for 100<x<200

Det nemmeste vil være at tegne graferne for beløbet for papiret.

Graf 1 bliver en vandret linie y=850

graf 2 bliver en trappe ar vandrette linierfor 0-100, 100-200, 200-300 osv

Første trin er y=500+50 og derefter y=500+100, y=500+150 osv

På denne tegning vil du kunne aflæse hvornår de to grafer skærer hinanden.

Skal der laves en ligning/ulighed må det blive 850<500+x, hvor x er antal pakker af 100 ark, x skal være et helt tal


Skriv et svar til: Lav regnehistorie om til konkret ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.