Matematik

Matematik-hjælp

29. oktober 2009 af Michi12 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

En øl-flaske indeholder 1/3 liter øl. Til en fest skal der bruges 15 liter øl. Hvor mange flasker øl skal
der indkøbes?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2009 af ClausFT (Slettet)

Der går 3 flasker til én liter. 3 x 15 = 45 flasker.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. oktober 2009 af Hindsborg (Slettet)

Opstil en ligningen

1/3 * x = 15

Skriv hvis du skal ha mere hjælp :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. oktober 2009 af Dynin (Slettet)

#0 til en liter øl går der 3 øl flasker ... til 15 liter øl går der 3*15 flasker øl ... 3*15=___


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. oktober 2009 af Hindsborg (Slettet)

Man kan naturligvis finde frem til resultatet rent intuitivt, men på et korrekt matematisk sprog, så bør du opstille jævnfør ligning i #2.


Svar #5
29. oktober 2009 af Michi12 (Slettet)

okay, tusind tak for hjælpen:d


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. oktober 2009 af Dynin (Slettet)

#4 at der går 3 øl af 1/3liter på en liter og dermed 3*15 =45 øl på 15liter er vel ligeså matematisk korrekt?

... matematik går jo ud på at overbevise en anden/en modstander!


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. oktober 2009 af Hindsborg (Slettet)

Stil dig selv spørgsmålet: Hvad skal man gange med 1/3 for at få 15? Du har naturligvis ret, men det du gør det stadig rent intuitivt.

Du er blot et skridt foran i processen. Ligningen du forslår er det næste skridt for at nå resultatet x = 15/(1/3) som er det samme som (15*3)/1 = 45.


Brugbart svar (1)

Svar #8
29. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Den gode gamle regnemetode siger øllets rumfang/ flaskens rumfang 15/(1/3)flasker=15*3/1flasker=45 flasker


Brugbart svar (1)

Svar #9
29. oktober 2009 af Dynin (Slettet)

...#7 i så simpel en opgave er det overkill med ligninger ... 15L=15L*3øl/L=45øl


Skriv et svar til: Matematik-hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.