Matematik

Hjælp til Matematik

30. oktober 2009 af tobl2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 3
På figuren er tegnet 3 kvadrater med kantlængden 3, 5 og x.
Desuden ligger kvadraternes øverste venstre hjørne på linje som
vist. Bestem x.

Vedhæftet fil: Untitled 3.bmp

Brugbart svar (2)

Svar #1
30. oktober 2009 af mathon

benyt
         Δy = a·Δx
          2  = a·3 ................ osv .............


Svar #2
30. oktober 2009 af tobl2 (Slettet)

HVad hedder den formel


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2009 af Danner39 (Slettet)

Det nemmeste vil nok være at udnytte at forholdet mellem to "nabo"kvadrater er ens.

Forholdet mellem de to første kvadrater er lig med 5/3. Du finder så det tredje kvadrats længde ved at gange 5 med forholdet 5/3.

x=(5*5)/3

Resten bør du godt selv kunne klare.


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2009 af exatb

x


Svar #5
31. oktober 2009 af tobl2 (Slettet)

mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2009 af Kevi (Slettet)

I en retvinklet trekant har den ene katete længden 55 og hypotenusen er 71 lang. Hvad er arealet af trekanten ?


Skriv et svar til: Hjælp til Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.