Matematik

Opgave tagkonstruktion

31. oktober 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Kan ikke helt få hul på denne opgave, kunne derfor godt bruge noget hjælp.


Et spær til en tagkonstruktion ser ud som vist på figur 7.

Spærets overside (spærhovedet) følger en parabel gennem punkterne A og B. I punkt A er vinklen mellem tangenten til parablen og en vandret linje 10º.

a) Bestem hældningen for tangenten i punkt A

b) Vis, at parablen i det angivne koordinatsystem tilnærmelsesvis har ligningen y = -0,038x2 + 0,176x + 5

c) Bestem højden h af huset

Undersiden af spæret (spærfoden) følger den rette linje fra punkt A til punkt B.

d) Bestem et funktionsudtryk, der beskriver den lodrette afstand mellem spærhovedet og spærfoden

e) Bestem den største lodrette afstand fra spærhovedet til spærfoden

Vedhæftet fil: Dok1.pdf

Brugbart svar (2)

Svar #1
31. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

a) Hældningen i A er tan(10o)

b) parabel: f(x)= ax2+bx+c

Tangentens hældning f'(x)=2ax+b da x=0 i A fås f'(0)=b 

b=tan(10o) er det 0,176? jeg har ikke mulighed for at slå det op

Parabelen går gennem punktet (0,5) se tegning

5=a*0+b*0+c   ⇒ c=5

Parabelen går gennemB= (9;3,5)indsæt b, c, x og y i parabelformelen og find a

c) find max for parabelen

d forstår jeg ikke da den lodrette afstand er angivet på tegningen og ser ud til at være konstant.


Svar #2
31. oktober 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Forstår ikke lige det der i opg. b hvor du skriver at 9 og 3,5 skal indsættes. b og c har man fundet. x er 0. ?


Svar #3
31. oktober 2009 af Bonnie120 (Slettet)

I opgave c får jeg toppunktet til at være 23,157. Men det kan jo ikke passe i forhold til tegningen?


Brugbart svar (2)

Svar #4
01. november 2009 af MN-P (Slettet)

Der er noget galt med oplysningerne punktet B kan aflæses på tegningen til (9;3,5), men dette punkt ligger slat ikke på den opgivne parabel.

E i dine oprindelige oplysninger hvad der står om B


Skriv et svar til: Opgave tagkonstruktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.