Matematik

To ligninger med to ubekendte

31. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Jeg prøver på at finde skæringspunktet mellem to ligninger m2: 13x + 7y+43 =0 og m3 : 9y + x = 39 . Men jeg har prøvet på at isolere x i m3 og får m3 : 9y + x = 39 -->  x = 9y - 39

x = 9y - 39 indsættes i m2 = 13x + 7y + 43 = 0 og fås

13 (9y-39) +7y + 43 = 0

117y - 507 + 7y + 43 = 0

124y = 507 - 43

124y = 464

y=3,74
 

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2009 af Isomorphician

9y + x = 39 <=>

x = -9y + 39


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2009 af mathon

13(39-9y) + 7y + 43 = 0                      x = 39-9y indsættes i 13x + 7y + 43 = 0

507 -117y + 7y + 43 = 0                      reduktion

-110y = -550                                       division med -110

y = 5                                                  som indsat i x = 39-9y giver

x = 39-9·5 = -6

skæringspunkt mellem m2 og m3 er S(-6,5)

som
i #10
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=754564&goto=754740#754740
 


Svar #3
31. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Ja tak har rettet fejlen :)


Skriv et svar til: To ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.