Matematik

Sin, Cos, Tan? WHAT TO DO

01. november 2009 af chetaah (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Nogen som kan hjælpe mig følgende:

I Trekant ABC er vinkel A 12,2°, b = 4,2 og c = 6,1.

Beregn vinklerne B og C og siden a.

HOW TO DO IT???????
 


Svar #1
01. november 2009 af chetaah (Slettet)

..................


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. november 2009 af Bettemuzzen (Slettet)

Til siden af benytter du dig af Pythagoras, dvs. √6,12-4,22

Er trekanten retvinklet?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. november 2009 af Bettemuzzen (Slettet)

Hov, siden a


Svar #4
01. november 2009 af chetaah (Slettet)

Jeg kan jo netop ikke benytte pythagoras da trekanten ikke er retvinklet :-) Hvad gør jeg så?


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. november 2009 af Bettemuzzen (Slettet)

a= b2+c2-2bc*cosA
B= a2+c2-b2/2ac
C= 180º A-B
Håber det giver mening :)
 


Svar #6
01. november 2009 af chetaah (Slettet)

jo, vil du skrive hvilke formler du har brug til a og B ? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. november 2009 af Bettemuzzen (Slettet)

Det er cosinus relationerne :) Du kan læse det hele i bogen "MAT A1" under emnet trigonometri :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. november 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:trekantsberegning_2.doc

Skriv et svar til: Sin, Cos, Tan? WHAT TO DO

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.