Matematik

Lille opgave!

01. november 2009 af Manjajensen (Slettet)

Tekstligning..

I en trekant er vinkel A=40 grader og vinkel B er 10 grader mindre end det dobbelte af vinkel c. find størrelsen af vinkel b og vinkel c.

40=2x+x-2

40+2=2x+x

42=3

x=42/3

x=14

Er det rigtigt. ? HVordan finder jeg så hvor mange grader b og c er??


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2009 af NejTilSvampe

 180 = 40 + (2c-10) + c

180 = 30 + 3c

150 = 3c

c = 50

b = 2c -10

b = 90


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Summen af vinklerne i trekanten er 180 grader, så kalder vi vinkel c for x, så er b=2x-10, så vi får 2x-10+x+40=180, hvor af x=50. Prøve vinkel C=50 grader, vinkel B = 90 grader og vinkel A = 40 grader.


Skriv et svar til: Lille opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.