Matematik

Ligning - Ligningssystemer

01. november 2009 af jasmin5000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej alle :)

Jeg er gået lidt i stå med en opgave :)

Løs følgende ligningssystemer (dvs. beregn x og y i hvert tilfælde):

I: 2x - 3y = 3
II: 3x + y = 10 I og II adderes
?
x = 3 substitueret i I giver
? subtraher 1
? 4 divideret med 2
y = 1
x = 1 og y = 2 Resultat
Lommeregner:
solve(2x-3y=3 and 3x+y=10,{x,y})
 

er lidt i tvivl om hvad jeg skal skrive der hvor der står spørgsmålstegn :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2009 af MN-P (Slettet)

Jeg kan ikke svare dig på hvad der skal stå ved ? umiddelbart ser der ud til at der mangler flere linier og resultatet er forkert. Læg mærke til at der i 4. linie står x=3 i resultatet står der x=1. Også y står med to forskellige resultater.

Hvor har du dog den gang rod fra?

I: 2x - 3y = 3
II: 3x + y = 10

gang II igennem med 3

I: 2x-3y=3

II: 9x+3y=30

I og II lægges sammen

11x=33       

x=3

indsætter i I

2*3-3y=3

-3y=-3

y=3


Svar #2
01. november 2009 af jasmin5000 (Slettet)

det er bare i følge lommeregneren; solve(2x-3y=3 and 3x+y=10,{x,y})

så skulle x give 3 og y give 1 :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2009 af MN-P (Slettet)

Ok men hvorfor har du ikke selv fundet min fejl, det er ikke særlig svært, hvis man går løsningen igennem.


Svar #4
01. november 2009 af jasmin5000 (Slettet)

ikke så svært ;p

2*3-3y=3

-3y=-3   = 1

y=1
 


Skriv et svar til: Ligning - Ligningssystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.