Matematik

Matematik, 2 ligninger med 2 ubekendte

01. november 2009 af jasmin5000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hejsa, jeg har denne opgave for. som jeg godt kunne bruge lidt hjælp til :)

Jeg var vedhæftet billedet som hører til opgaven :) >Tegningerne er ikke målfaste

Opgave 5: En 78 cm lang metaltråd kan bukkes i facon, således at der kan fremkomme en af de to viste figurer nedenfor.

a) opstil 2 ligninger med x og y ud fra de to figurer
b) Løs ligningerne, dvs. find x og y.
c) Bestem arealet af hver af de to figurer som metaltråden begrænser

Vedhæftet fil: opg5.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2009 af MN-P (Slettet)

omkreds reducer selv

2y+3x+y+x+y+3x+2y+(3+1+3)x=78

3y+2x+y+x+y+3y+(3+1+3)y=78


Svar #2
01. november 2009 af jasmin5000 (Slettet)

hvor kommer (3+1+3) fra? :)


Svar #3
01. november 2009 af jasmin5000 (Slettet)

og hvilken af opgaverne er det ? :)


Svar #4
01. november 2009 af jasmin5000 (Slettet)

bump


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2009 af MN-P (Slettet)

Det er siden overfor den side hvor der er et hag ind

Det er de to længder til ligningen i a)


Svar #6
01. november 2009 af jasmin5000 (Slettet)

ok tak :)

så den første ligning ; 2y+3x+y+x+y+3x+2y+(3+1+3)x=78    giver:

6y+7x=69 eller eller ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2009 af MN-P (Slettet)

hov nej de 7 i () er også x-er

6y+14x=78

ser lige på den anden ligning igen, det er lidt besværligt at skulle frem og tilbage til tegningen.

3y+2x+y+x+y+2x+3y+(2+1+2)x=78

10x+8y=78

så skulle det passe


Svar #8
02. november 2009 af jasmin5000 (Slettet)

der det ligning 1  og ligning 2 ? og hvordan finder jeg x og y ?


Skriv et svar til: Matematik, 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.