Matematik

nogen der kan hjælpe differential regning

02. november 2009 af highclassmini (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har fået disse opgaver stillet

Bestem en ligning for tangenten til grafen for i (Xo , f(Xo)), når

1) f(x) = ½ X^2 + 4X - X^½            Xo = 4

2) f(x) = √x + 2x - 3                        Xo = 1


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2009 af lkjhgf (Slettet)

Hvad er dit problem?


Svar #2
02. november 2009 af highclassmini (Slettet)

jeg har været med syg på det sidste og kan ikke rigtig finde ud af at løse disse opgaver


Svar #3
02. november 2009 af highclassmini (Slettet)

altså jeg har under min sygdom ikke været i skole og derfor ikke lært det :S


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. november 2009 af lkjhgf (Slettet)

Så er det godt at det ikke er så svært.

Du skal blot finde tangentens forskrift y=ax+b, hvor a svarer til f's hældning i punktet x0. Dvs. find f'(x0), indsæt punktet i tangentens forskrift og isolér for b.


Svar #5
02. november 2009 af highclassmini (Slettet)

problemet jeg ser er bare at led c også er ophævet altså i 0,5 :S


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. november 2009 af lkjhgf (Slettet)

Det er ikke noget problem, der er ikke tale om en andengradsligning, men en funktion du skal differentiere. Brug formlen (x^n)'=nx^(n-1).


Svar #7
02. november 2009 af highclassmini (Slettet)

når jeg bruger den formel for jeg så hvad f `(x) er ?


Svar #8
02. november 2009 af highclassmini (Slettet)

+ jeg kan ikke rigtig se hvilket led det er jeg skal bruge ? :S det er lidt forvirrende det her


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. november 2009 af lkjhgf (Slettet)

Du skal differentiere f med omtalte formel, og så får du f'. Jeg forstår ikke hvad du mener i #8.


Svar #10
02. november 2009 af highclassmini (Slettet)

du sagde jeg skulle bruge denne formel (x^n)'=nx^(n-1) for at finde f ` ikke ?

jeg forstår bare ikke hvad n  er ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. november 2009 af lkjhgf (Slettet)

 n er eksponenten, hvis du fx skal differentiere x^3, få du 3x^2.


Svar #12
02. november 2009 af highclassmini (Slettet)

jeg forstår det virkelig ikke, men hvis du har lyst må du gerne skrive en længere forklaring, ellers siger jeg tak for din hjælp,. :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. november 2009 af lkjhgf (Slettet)

1) f'(x)=x+4-½x^(-½)

For at nå frem til der resultat har jeg differentieret hvert af de 3 led i f vha. den famøse formel. Kan du se det?


Svar #14
02. november 2009 af highclassmini (Slettet)

jeg kan ikk rigtig se det, men siger tak igen, jeg må spørger min lærer


Skriv et svar til: nogen der kan hjælpe differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.