Matematik

Linære sammenhænge

03. november 2009 af Tyrael (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nu har jeg gået og bikset med min matematik-rapport i et længere stykke tid, men jeg synes ikke, at jeg som sådan kommer videre.

Bestem en ligning, for:

Linjen, som går gennem punktet (5,-11) og er parallel med ligningen y = 3x -2.

Jeg er fuldstændig blank. Kan den beregnes analytisk?

Opgave 3 er jeg også helt lost, så der vil jeg sætte pris på, hvis du kan forklare mig, hvad jeg skal! :)
Opgave 4, d, e og f er jeg også stået af. Her jeg også nysgerrig, hvad der menes og evt. noget vejledning? :)

På forhånd tak! :-)




 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2009 af mathon

parallel med linjen med ligningen y = 3x -2
dvs
med samme hældningstal, 3


dette betyder,
at:"Linjen, som går gennem punktet (5,-11)" og har hældningstal 3

du kan altså benytte punkt-hældnings-formlen

y - yo = a(x-xo)

y - (-11) = 3(x-5)

eller reduceret til

           y = 3x - 26


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2009 af Cruiser (Slettet)

y=ax+b

Da linjerne er paralelle har de samme "a" , da du ved x og y er det bare at isolere b

-11=3*5+b

b = -11 -15 = -26

y = 3x - 26


Svar #3
03. november 2009 af Tyrael (Slettet)

Det var sgu smart. :-) Tak skal du have! :D
Forstår du opgave 4? Jeg er (stadig) blank der.


Skriv et svar til: Linære sammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.