Matematik

Tegn i et koordinatsystem nedenstående mængder

03. november 2009 af Olufs (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har problemer med at lave den her opgave:

Tegn i et koordinatsystem nedenstående mængder.


M1 = { (x,y) | (x-3)2 + (y+1)2 < 9 }

M2 = { (x,y) | (y+2)2 +x2 > 16 }

M3 = { (x,y) | x2 + y2 - 36x + 8y < 0 }


I kan bare vise mig en metode til at regne denne her slags opgaver.


På forhånd tak! :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. november 2009 af mathon

områder i/på cirkler og udenfor/på cirkler:

M1 = { (x,y) | (x-3)2 + (y+1)2 < 32} = {P(x,y) | P ligger inde i cirklen med centrum (3,-1) og radius 3}


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. november 2009 af MN-P (Slettet)

I alle tre tilfælde er der tale og cirkler hvor du skal afmærke arealet inde i eller uden for cirklen

cirklens ligning  (x-xo)2+(y-yo)2=r2    hvor (xo,yo) er centrum og r er radius

Omskriv udtrykket til denne dorm (skriv = i stedet for < el >

Tegn cirklen i koordinatsystemet.

Hvis venster side er mindre end r2 er der tale om arealet inde i cirklen

Hvis venster side erstørre end r2 er der tale om arealet udenfor cirklen


Svar #3
03. november 2009 af Olufs (Slettet)

Tak for jeres svar! De var meget brugbare :D

Så det vil sige at M2 skulle give: (y+2)2 + (x+0)2 = 4  ??

Jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg skal omskrive M3 til "(x-xo)2+(y-yo)2=r2"


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. november 2009 af mathon

M2 = {(x,y) | (x-0)2 + (y+2)2 ≥ 42} = {P(x,y) | P ligger udenfor eller cirkelperiferien med centrum (0,-2)
                                                                                                                                                    og radius 4}


Skriv et svar til: Tegn i et koordinatsystem nedenstående mængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.