Matematik

en midtnormals ligning

03. november 2009 af sssl (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig min opgave?

Jeg har en opgave der siger:

Bestem en ligning for midtnormalen til liniestykket med endepunkterne A(2,7) og B(8,3)

Jeg forstår ikke hel hvad jeg skal gøre? en midtnormal er en linje der står vinkelret på midten af en anden linje .

og AB = siden c .

jeg skal finde hældningstallet for den linje , AB.

Men hvordan finder jeg det ?

Og hvad skal jeg gøre med det hældning. er der ikke en ligning for midtnormal?


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. november 2009 af Isomorphician

a = (y2 - y1)/(x2 - x1)

----

To linjer står vinkelret på hinanden når produktet af deres hældningskoefficienter er -1.


Brugbart svar (3)

Svar #2
03. november 2009 af mathon

AB's midtpunkt, M, = (½(2+8),½(7+3)) = (5,5)

AB = [8-2,3-7] = [6,-4] er normalvektor til den søgte midtnormal

midtnormalens ligning er således

                     6(x-5) + (-4)(y-5) = 0

som reduceres til

                     y = (3/2)x -(5/2)


Svar #3
03. november 2009 af sssl (Slettet)

er det ligningen ?

a = (y2 - y1)/(x2 - x1)

og bliver der sat punkter i , som

(½(2+8),½(7+3)) = (5,5)

hvor kommer det der ½ fra ?

og hvad skal man bruge de der (5,5) til .. ?

Undskyld, at jeg spørger for meget, men er bare lidt i tvivl.


Svar #4
03. november 2009 af sssl (Slettet)

a = (y2 - y1)/(x2 - x1)

er det hældningen for AB ?

forstår lidt nu. Altså man siger : (3-7)/(8-2) = -0.66667

er -0.66667 hældningen for AB ?


Svar #5
03. november 2009 af sssl (Slettet)

hvad gør man videre, når man har fundet hældningen ?


Skriv et svar til: en midtnormals ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.