Matematik

mat A, finde koordinater i et parallelogram

03. november 2009 af kagevkx (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Vil gerne have hjælp til denne opgave:

opgave 656:

Punkterne A(6,4) B(3,0) C(11,-6) udspænder sammen med D et parallelogram ABCD.

- Find koordinaterne til D.

- Vis at parallelogrammer er et rektangel, og bestem den spidsevinkel mellem diagonalerne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

har du en tegning?


Svar #2
04. november 2009 af kagevkx (Slettet)

nej, der er ikke en tegning til opgaven.

men har selvfølgelig selv afsat punkterne i et koordinatsystem.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ok, så tegner du den sidste side og kalder det sidste punkt for D = (x,y), det er det vi skal finde. Da |AB| = |DC| og

|AC| = |BD|, så kan vi skrive to ligninger op med de to ubekendte x og y. |AC| er 5√5, og |AB| er 5, så får vi

Ligning 1 √((3-x)2 +y2) = 5√5 og ligning 2 √((11-x)2+(-6-y)2) = 5, hvoraf x = 8 og y = -10, så D = (8,-10) Check lige om det passer.

Har du klaret de sidste spørgsmål? Husk at i et parallegram er de modstående sider parallele, hvilket er det samme som, at de har samme hældning (differentialkvotient).


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2009 af mathon

at parallellogrammet er et rektangel kræver, at vinkel B er 90° (hvorved de 3 øvrige vinkler også bliver 90°)
og dermed

BA·BC = 0, hvilket du undersøger, om er tilfældet.

D findes
af
         OD = OB + BA + BC

D har samme koordinater som sin stedvektor OD


Skriv et svar til: mat A, finde koordinater i et parallelogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.