Matematik

Linær sammenhæng, linjens ligning

03. november 2009 af Tyrael (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er fuldstændig blank og aner ikke, hvor jeg skal starte, så noget hjælp - det ville være super dejligt! :-)

Dette nedenunder er en tabel - bare for ordenens skyld.

X 1,4 4,6 7,3 8,4 9,5
Y -2,0 0,2 2,1 2,9 3,7
 

a) Gør rede for at der kunne være en linær sammenhæng mellem x og y, og bestem linjens ligning.

b) Beregn udfra den fundne sammenhæng y når x = 12,8, og beregn x når y = 7,1.

c) Hvorfor giver det ikke mening at besvare samme spørgsmål, hvis y-værdierne havde været 3,8 , 450,1 , 27,9 , 3,4 og 8145,8?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2009 af Yow! (Slettet)

start med at lave lineær regresion


Svar #2
03. november 2009 af Tyrael (Slettet)

Som er? xD


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. november 2009 af Casabonn (Slettet)

det betyder at du har nogle punkter som du laver lineær regression på - dvs en linie med forskriften f(x) = ax + b


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2009 af Yow! (Slettet)

har du en lommeregner? en af de mere komplicerede? =)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2009 af Casabonn (Slettet)

jeps :-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. november 2009 af Yow! (Slettet)

så går du ind på stat/list og indsætter dine x-værdier i list1 og dine y-værdier i list2.....

herefter taster du F3   --->   regresion  ---> lin.reg   og tryk enter....


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. november 2009 af Casabonn (Slettet)

hvorfor skal jeg gøre det?


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. november 2009 af Yow! (Slettet)

så du får linjens ligning som du selv har skrevet i overskriften =)   det er også det spm. a) går ud på

desuden skal du bruge den til at svare på spm. b)


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. november 2009 af Casabonn (Slettet)

#9

jeg har ikke lavet tråden :-)

husk lige fremover og referer til hvem du snakker til


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. november 2009 af Yow! (Slettet)

uuuuups =)


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. november 2009 af Yow! (Slettet)

forresten hvorfor i alverden henviser du til dig selv? :P


Skriv et svar til: Linær sammenhæng, linjens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.