Matematik

Opstil en model over udvikling

04. november 2009 af Mangofruugt (Slettet)

 Hej

Jeg ved ikke hvordan jeg skal opstille en model over en befolkningsudvikling fra år 1950 - 2000

Hvis man får at vide at den vokser med 2,58% pr. år og i 1950 var befolkningstallet 9,2 mio. 

Og hvordan beregner man herefter hvad år befolkningstallet var 24 mio.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2009 af MN-P (Slettet)

n=årstal-1950

r=rente pr år=0,0258

b(år) = befolkningen i det angivne år

b(1950)=9,2 mio

b(år)=b(1950)*(1+r)n

Sæt de kendte værdier ind og find årstallet ud fra ligningen


Svar #2
04. november 2009 af Mangofruugt (Slettet)

 taak


Skriv et svar til: Opstil en model over udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.