Matematik

Linære sammenhænge

04. november 2009 af Tyrael (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg forstår ikke, hvordan jeg skal formulere det. En, som kan hjælpe?

Forklar hovedtrækkene i de forskellige medtoder der er til at bestemme skæringen mellem to rette linjer. Inddrag betydningen af linjers hældningskoefficient for løsningen.

Her er jeg fuldstændig blank med, hvad der menes.

Gør rede for hvordan man kan bestemme en linjes skæring med hver af koordinatsystemets to akser, og opskrive en formel for hvert tilfælde. Giv et eksempel.
 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2009 af Simon2 (Slettet)

Metoderne hedder substitutions-metoden og lige store koefficienters metode - søg på det eller slå det op i din matematik bog.

Forskriften for en lineær funktion hedder generelt: y=ax+b. I det punkt hvor grafen for funktionen skærer y-aksen må x være lig 0. Indsæt x=0 i din forskrift: y= a*0 +b=b .. dvs. y=b, hvorfor skæringen med y-aksen for en ret linje altid er b-leddet i forskriften. I det punkt hvor grafen for funktionen skærer x-aksen må y være lig 0. Indsæt y=0 i din forskrift og isoler x...


Skriv et svar til: Linære sammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.