Matematik

Vækstraten, år regning

04. november 2009 af mr.troublemaker (Slettet)

 hej, i en storby blev rottebestanden i 1993 regnet til ca. 200.000, i 2003 blev den målt til 809.112

hvor stor er den årlige vækstrate?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2009 af Isomorphician

Opstil to ligninger med to ubekendte:

(i): 200.000 = b*a0

(ii): 809.112 = b*a10


Svar #2
04. november 2009 af mr.troublemaker (Slettet)

 ja har formlen, men hvor skal jeg putte det ind? hvad er "b" f.eks. her?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2009 af Isomorphician

Hvis du sætter 1993 til år 0, er b = 200.000


Svar #4
04. november 2009 af mr.troublemaker (Slettet)

dvs.  

1) 200.000 = 1993*20030

2) 809.112 = 1993*200310

?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2009 af Isomorphician

Nej.

Og hvad vil du bruge b til? Det er kun a der bliver spurgt om i opgaven.

Del (i) med (ii):

200.000/809.112 = (b*a0)/(b*a10), isoler a.


Svar #6
04. november 2009 af mr.troublemaker (Slettet)

divider 200.000 med 809.112 = 0,24718


Skriv et svar til: Vækstraten, år regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.