Matematik

Mindste lodrettte afstand mellem to funktioner

04. november 2009 af vumann (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Sidder med en opgave jeg ikke kan gennemskue.

Jeg får givet funktionerne f(x)=x4-4x2+3 og h(x)=x2-5

Jeg skal nu beregne den x-værdi, hvor den lodrette afstand mellem de to funktioner er mindst.

Det har vel noget at gøre med optimering, men længere kan jeg ikke komme. Tænkte på om man måske skulle lave en ny funktion ud af f(x) og h(x) og derefter optimere den nye funktion?

Nogen, der kan gennemskue opgaven og forklare den?

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2009 af Isomorphician

g(x) = f(x) - h(x)

Find minimum af g'(x)


Svar #2
04. november 2009 af vumann (Slettet)

Hvorfor er det man trækker h(x) fra f(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2009 af mathon

f(x) - h(x) = den lodrette afstand


Svar #4
04. november 2009 af vumann (Slettet)

Forstår bare ikke hvordan det kan give den lodrette afstand at man trækker funktionerne fra hinanden.

Nogen steder hvor man kan læse om det, for vil gerne forstå hvorfor det hænger sådan sammen :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2009 af himsen (Slettet)

Kig på hvad det er f(x) og h(x) er et udtryk for, så vil det ret hurtigt gå op for dig..


Svar #6
04. november 2009 af vumann (Slettet)

Altså.. det er vel et udtryk for to funktioner?


Brugbart svar (2)

Svar #7
04. april 2018 af PASK (Slettet)

De to funktioner udregner begge to y-værdien :) Dette er hovedprinxippet med alle funktioner. y=ax+b. Hvis du derfor trækker de to funktioners y-værdi fra hinanden ved det samme x, får du den lodrette afstand mellem de to funktioner. Ved godt denne post er gammel, men bare til hvis der er andre, som joiner ind og læser, som er i tvivl.


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. april 2018 af Forbryder

Jeg siger tak til #7


Skriv et svar til: Mindste lodrettte afstand mellem to funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.