Matematik

vækst regning !=?

04. november 2009 af mr.troublemaker (Slettet)

Hej! 

løs ligningen 2.384.185 = 400.000 * a8

hvordan S*ren laver jeg den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Divider på hver side med 400.000 og opløft herefter på hver side med (1/8).


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2009 af Specialneeds (Slettet)

2384185/40000=a8

så tager du den 8. rod på begge sider.

som så giver a=+ 43 v a=-43

Er du med?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2009 af Specialneeds (Slettet)

Hov 8. kvadratrod


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: 8. kvadratrod er ikke en god betegnelse. Det hedder blot den 8. rod.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2009 af Specialneeds (Slettet)

Var også min første indskydelse. Der kan bare se (:


Svar #6
04. november 2009 af mr.troublemaker (Slettet)

 okay, ja jeg har på fornemmelsen jeg kan forstå det lidt mere..

men på en lommeregner, hvordan ville ligningen så se ud? hvordan skulle jeg regne mig frem..


Svar #7
04. november 2009 af mr.troublemaker (Slettet)

Hvad gør jeg, når jeg opløfter? ganger? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. november 2009 af Specialneeds (Slettet)

Du bruger den knap der tager den x rod.

Lidt svært at forklare.

http://upload.wikimedia.org/math/8/4/3/843f3ad189fa9192d056b20e60f74ecc.png

Venstre side også. n=8

(2384185/40000) skal stå på x's plads
 


Skriv et svar til: vækst regning !=?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.