Kemi

pH udregning

04. november 2009 af Tuutih (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey folks!

Jeg sidder fast i et spørgssmål, som jeg ikke rigtigt ved hvordan jeg håndtere.

Opgave 104

Hvad er [OH]- i 0,0040M NaOH? Beregn dernæst [H3O]+ og pH.

-log(0,0040)=2,397

OH-=1.0*10^-14M^2/1.0*10^-2,397M=1.0*10^11.6021

Kan man regne den sådan ud, eller er der en bestemt måde at udregne OH- for stoffer?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2009 af mathon

[OH-] = 0,0040 M

[H3O+] = (10-14 M2)/(0,0040 M) = 2,5·10-12 M

pOH = -log(0,0040) = 2,4

     pH = 14 - pOH = 14 - 2,4 = 11,6
eller
     pH = -log([H3O+]/M) = -log(2,5·10-12) = 11,6


Svar #2
04. november 2009 af Tuutih (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: pH udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.