Matematik

Løse ligning i hånden..

04. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Hvordan løser jeg sådan en ligning med to ubekendte?

x^2 - 4x - 5 = 0 ?

Den kan komme til prøven uden hjælpemidler og ved simpelthen ikke hvordan jeg skal løse den?

Ved at den giver -1 eller 5 da jeg har brugt solve på min lommeregner..

Håber på hjælp tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2009 af Yow! (Slettet)

brug formlen for diskriminanten....


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2009 af peter lind

Andengradsligningen Ax2+Bx+C=0 løses på følgende måde:

Find deskriminanten D = B2-4*A*C

D<0 ingen løsning

ellers x =(-B±kvrod(D)/(2A)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2009 af M_Malling (Slettet)

 der er ikke to ubekendte. det er begge x så det er en andengradsligning. jeg vil gå ud fra du har lært om andengradsligningen med formlen:

ax^2+bx+c=0

x=(-b+(b^2-4ac)^.5)/2a eller x=(-b-(b^2-4ac)^.5)/2a

hvor ^.5 er kvadratrod. så i dit tilfælde er

x=(4+(16-4*1*-5)^.5)/2=5 og

x=(4-(16-4*1*-5)^.5)/2=-1


Svar #4
04. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Det er klart:) havde jeg helt glemt... tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Løse ligning i hånden..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.