Matematik

bro opgave

05. november 2009 af christian-jakobsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Figuren (som er vedhæftet) viser indtegnet i et koordinatsystem en bro over en flod. Den krumme del af broen har form som en parabel med ligningen

hvor x og y er målt i meter.

Parablen skærer førsteaksen i punkterne Q og R (se figur)

a) Bestem flodens bredde

Vejbanen ligger 12 meter over floden. Mellem vejbanen og den krumme del af broen er der lodrette stålstivere. Stålstiveren TU sidder 20 meter fra broens midte.

b) Bestem længden af stålstiveren TU.

ønsker gerne hjælp til disse opgaver, da jeg er lidt lost i dem.

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Vi mangler ligningn y=Ax2+Bx+C


Svar #2
05. november 2009 af christian-jakobsen (Slettet)

jeg har skrevet alt det vi fik af vide i opgaven. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

du kan ikke skrive "en parabel med ligningen" her mangler resten af sætningen.


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. november 2009 af Rynke800 (Slettet)

Hej Erik håber du kan hjælpe mig og min kammerat, så lige indlægget.

Ligningen er: 

y=-0,0032x^2+8


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja du løser ligningen y=0 og får x = -50 og x = 50, så de to punkter A og B (det er bare noget vi kalder dem) bliver A=(50,0) og B=(-50,0) Nu kan du bestemme flodens bredde.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Så er der længden af stålstiveren, U'koordinater må være (20,yU) = (20,0,0032x2+8) = (20, 9.28). Nu kan du finde længden af stålstiveren.


Skriv et svar til: bro opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.