Matematik

HJÆLP! Lodret afstand mellem 2 grafer

07. november 2009 af kiuwr (Slettet) - Niveau: A-niveau

Heej (: , jeg har fået en opgave der lyder som følger:

Funktionerne  og g er givet ved f(x)=3,1*1,45x og g(x)=3,2x+1,7
Bestem koordinaterne til alle kæringspunkter mellem funktionernes grafer, 2 decimaler.
(Dette har jeg gjort og det giver:(4,36;15,64) og (0,75;4,09))
Bestem desuden det x, 0≤x≤4,5, for hvilket det gælder, at den lodrette afstand mellem graferne er størst, 2 decimaler.

Hvordan finder man den største lodrette afstand mellem graferne?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2009 af MN-P (Slettet)

afstanden a(x)=|f(x)-g(x)|=|3,1*1,45x-(3,2x+17)|

find 0-punkter for a'(x)


Svar #2
07. november 2009 af kiuwr (Slettet)

hvorfor 0-punktet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2009 af MN-P (Slettet)

for at finde max og min for afstanden


Svar #4
08. november 2009 af kiuwr (Slettet)

okay, hvordan regner men a'(x) ud?


Skriv et svar til: HJÆLP! Lodret afstand mellem 2 grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.