Matematik

ligning for linjen. hjælp plizzz

07. november 2009 af Px (Slettet)

a)
En ret linje går gennem punkter med koordinaterne (8 , 45) og (18 , 65).
Angiv en


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2009 af Exupery (Slettet)

y=ax+b

a=(y2-y1)/(x2-x1)


Svar #2
07. november 2009 af Px (Slettet)

Har jeg prøvet , men det gå galt være gang jeg prøver :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2009 af ramuk (Slettet)

a=(65-45)/(18-8)=20/10=2

Således:)

Det var noget af det.


Svar #4
07. november 2009 af Px (Slettet)

Skal bruge en helt udregning :S


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2009 af Christina E. (Slettet)

Hvad er det der går galt?

Du vælger selv hvilket førstekoordinat der vil være bedst at bruge som x1 eller x2, i forhold til ligningen. Det samme med andetkoordinaterne.

Bagefter sætter du et af koordinatsættene ind i ligningen og isolerer b.

Så har du hvad du skal bruge til ligningen :-)


Svar #6
07. november 2009 af Px (Slettet)

a=(65-45)/(18-8)=20/10=2/1=2
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2009 af mathon

#6 er rigtig

dernæst:

y-45 = 2(x-8)


Skriv et svar til: ligning for linjen. hjælp plizzz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.