Matematik

foklaring på hvordan man gør?

07. november 2009 af no-shame (Slettet)

En trekant ABC har arealet 30 og b = 8.

Beregn længden af højden fra vinkel B ned på siden b.

I en retvinklet trekant ABC, hvor vinkel C er ret, er a = 8 og b = 6.

Beregn længden af siden c.?

Beregn længden af højden fra vinkel C ned på siden c.?


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2009 af MN-P (Slettet)

areal= b*hb*1/2              (hb højden på b)

30=b*hb/2                       løs ligningen så har du hb

Brug pythagoras

a2+b2=c2

82+62=c2                       find c

som første spørgsmål idet du også kan få arealer ved at sige a*b/2


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2009 af mathon

hvilken sammenhæng er der
mellem
en trekants højde, grundlinje og areal?


Svar #3
08. november 2009 af no-shame (Slettet)

Men ved ikke hvordan jeg skal finde hb


Skriv et svar til: foklaring på hvordan man gør?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.