Matematik

HJÆÆÆLP TIL LIGNINGER!!!!!!!!!!

07. november 2009 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: 8. klasse

heeei...

JEG SKAL HAVE HJÆLP TIL FØLGENDE..

x2+18 = 139                             

og

x3+12 = 76                              


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2009 af Isomorphician

x2 + 18 = 139

træk 18 fra på begge sider:

x2 = 121

tag kvadratroden på begge sider:

x = ......

-------

x3 + 12 = 76

træk 12 fra på begge sider:

x3 = 64

tag den 3. rod på begge sider:

x = .....


Svar #2
07. november 2009 af Ukenddt (Slettet)

hvad er: den 3 rod?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2009 af Isomorphician

Det samme som at opløfte i (1/3).


Svar #4
07. november 2009 af Ukenddt (Slettet)

hvad??

hvad skal jeg gøre...

x3+12  = 76
x3+12-12 = 76-12
x3 = 64
hvad nu?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2009 af Isomorphician

x = 3√64 <=>

x = 4


Svar #6
07. november 2009 af Ukenddt (Slettet)

nååår.. :P


Skriv et svar til: HJÆÆÆLP TIL LIGNINGER!!!!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.