Matematik
Udregning af ligning med sin/cos på begge sider af lighedstegnet
15. januar 2005 af
Kvika (Slettet)
Hej!
Trænger lige til en hjælpende hånd med, hvordan jeg i hånden kan beregne t i følgende:
2*sin((pi/3)*t)=-sin((2*pi/3)*t)
og
2*cos((pi/3)*t)=-cos((2*pi/3)*t)
På forhånd mange tak
Trænger lige til en hjælpende hånd med, hvordan jeg i hånden kan beregne t i følgende:
2*sin((pi/3)*t)=-sin((2*pi/3)*t)
og
2*cos((pi/3)*t)=-cos((2*pi/3)*t)
På forhånd mange tak
Svar #1
15. januar 2005 af Epsilon (Slettet)
Den første kan du klare ved at bruge en af dobbeltvinkelformlerne;
sin(2v) = 2*sin(v)*cos(v)
Prøv selv at løse den anden bagefter.
//Singularity
sin(2v) = 2*sin(v)*cos(v)
Prøv selv at løse den anden bagefter.
//Singularity
Skriv et svar til: Udregning af ligning med sin/cos på begge sider af lighedstegnet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
