Matematik

MATEMATIK HJÆLP!

08. november 2009 af indefinable (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Er gået i stå med noget mat. håber i kan hjælpe:

1)Hvordan beregnes skæringspunktet af disse to linjer: y =0.5x – 3 og y = 6 – 1.5x

2)en ret linje går igennem punkterne (2,4) og (6,3) afgør om punktet går igennem (100,-20) 

3) ) 3 linjer har samme skæringpunkt ,
Den ene linjes ligning er y = 2x +1 Den anden går gennem (1,2) og ( 5,12)
Den tredje linje har hældning 3.
Hvad er ligningen for den tredje ligning.
 

Håber i kan hjælpe!


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2009 af Einsteinette (Slettet)

1) to ligninger med to ubekendte, sæt dem lig med hinanden og isolér først x, hvorefter du kan bestemme y.
2) Lav lineær regression.
 


Svar #2
08. november 2009 af indefinable (Slettet)

hvad er lineær regression?


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. november 2009 af Einsteinette (Slettet)

Eksempelvis kan du indsætte begge punkter i Excel, hvorefter du kan lave en graf, og dermed vha. denne bestemme funktionens ligning, det er lineær regression.

Har lige vedhæftet den :)

Nu har du jo funktionen, og dermed kan du indsætte 100 og se om det giver -20 ;)

Vedhæftet fil:Lineær regression.xlsx

Svar #4
08. november 2009 af indefinable (Slettet)

tak! men hvordan skal man bestemme y efter man har isoleret x?


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. november 2009 af Einsteinette (Slettet)

Du skal skam ikke isolere x.

Ligningen er jo; y=-0,25x+4,5

Ved at indsætte 100 på x's plads, udregner du funktionsværdien, altså y.

Dér hvor jeg sagde, du skulle isolere er til opgave 1.
 


Skriv et svar til: MATEMATIK HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.