Matematik
differentialregning - tangent til funktion i (0,0)
15. januar 2005 af
mullerouge (Slettet)
Dette er nok ikke det klogeste spørgsmål, men jeg ville virkelig sætte pris på lidt hjælp.
f(x)=x^3-6x^2 +8x
funktionen har to tangenter, l i (0,0) og m i (3,-3). Jeg skal vise, at m går gennem (0,0) samt finde ligningerne for tangenterne. Mit problem er, at det går lidt i kluder for mig når punktet er (0,0). Så får jeg jo bare alt hvad jeg regner ud til at give 0?
På forhånd tak for hjælpen!
f(x)=x^3-6x^2 +8x
funktionen har to tangenter, l i (0,0) og m i (3,-3). Jeg skal vise, at m går gennem (0,0) samt finde ligningerne for tangenterne. Mit problem er, at det går lidt i kluder for mig når punktet er (0,0). Så får jeg jo bare alt hvad jeg regner ud til at give 0?
På forhånd tak for hjælpen!
Svar #1
15. januar 2005 af Mattias (Slettet)
differentier funktionen - find hældningen - brug formlen y-y0 = f'(x0)(x-x0)
Når du har ligningen for m - sætter du et 0 ind på x eller y's plads og ser hvad den anden giver. Hvis den giver nul - jamen så passer det jo
Når du har ligningen for m - sætter du et 0 ind på x eller y's plads og ser hvad den anden giver. Hvis den giver nul - jamen så passer det jo
Svar #2
16. januar 2005 af mullerouge (Slettet)
Men hvordan finder jeg gradtallet ml. de to linjer? jeg kan stadig ikke finde l's ligning.
Svar #3
16. januar 2005 af mullerouge (Slettet)
Ups, næ nej! Nu passer det jo! Tak for hjælpen, jeg var vist lige lidt dum der!
Skriv et svar til: differentialregning - tangent til funktion i (0,0)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
