Matematik

mundtlig prøve...

08. november 2009 af MarianneHolm (Slettet)

Heeej.. Jeg ved ikke hvad jeg skal svar til dette spørgsmål?

21.001 Redegør med passende eksempler for differentialkvotienter for kendte funktioner.

21.001.1 Specielt skal du argumentere for at reglen for differentiation af a^x følger at reglen for e^kx. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2009 af PoKulaKi (Slettet)

Første spørgsmål er lidt mærkeligt, men du skal vel bare vise at du kender nogle diffrentialkvotienter som fx:

d/dy(lnx) = 1/x

d/dy(xn) = nxn-1

der er vel en liste over den slags i din matematikbog som du bare kan udvælge nogle eksempler fra.

den anden forestiller jeg mig er noget i denne retning:

 ax = 

ved brug af at ln er den omvendte funktion til ex

(eln(a))x =

ved brug af potensregneregel.

eln(a)x=

her bruges så reglen for ekx

ln(a)eln(a)x

her gør man bare det modsatte af første og andet trin

= ln(a) ax


Skriv et svar til: mundtlig prøve...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.