Matematik

Hjælp bestem ligning for cirkel for normalvektoren

08. november 2009 af kentnil (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 2.
I et koordinatsystem er givet en linie l, som har normalvektoren n = (1 over 2), og som går igennem punktet A(3,7).
a) Bestem en ligning for l.
En cirkel har centrum i punktet C(3,2) og går igennem A.
b) Bestem en ligning for cirklen.
 

vi kan bare ikke finde ud af opg b)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2009 af ibibib (Slettet)

Cirklen radius er lig med |AC|.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. november 2009 af mathon

l: 1(x-3) + 2(y-7) = 0

c: (x-3)2 + (y-2)2 = |AC|2


Svar #3
08. november 2009 af kentnil (Slettet)

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Hjælp bestem ligning for cirkel for normalvektoren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.