Matematik

Vektorer i rummet 1

08. november 2009 af Jone (Slettet)

Hej alle

Har en opgave, som jeg har regnet forkert. Håber nogen kan hjælpe mig med at rette den? Tak

Opg.

I et koordinatsystem i rummet er givet punkterne A(3,5,4) og B(7,11,6)

1) Bestem en paramterfremstilling for linjen l der går gennem punkterne A og B

Altså jeg har valgt et punkt i planen, og det har jeg valgt til P0= A = (3,5,4) 

Vektoren der udspænder planen bliver: u = AB = (7-3)(11-5)(6-4) = (4,6,2) 

Parameterfremstilling bliver (x,y,z) = (3,5,4) + s(4,6,2)

2) Bestem afstanden mellem de to vektorer. Det har jeg svært ved at løse. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2009 af peter lind

Du formulerer det forkert. AB = (7-3, 11-5, 6-4) = (4,6,2). u er retningsvektor for linien gennem A og B. 2) Hvilken  vektorer ?


Svar #2
08. november 2009 af Jone (Slettet)

Ups undskyld. Det er ikke mellem de to vektorer. Men mellem de to linjer. Altså afstanden mellem de to linjer. Men hvad vil du sige med 1)'eren. Er den forkert? Hvordan løses den så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2009 af peter lind

Der kun opgivet en linje. 1. Resultatet er rigtig. Du har blot formuleret det forkert. Den rigtige formulering står i #1


Svar #4
08. november 2009 af Jone (Slettet)

Ok. Men jeg har fået at vide af min lære at resultatet ikke er rigtigt. Det skal give l : (x,y,z) = (3,5,4) + s(2,3,1) , s∈R


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2009 af peter lind

Begge løsninger er rigtige. Du kan bruge en vilkårlig af de mange vektorer der peger i den rigtige retning. Er u en korrekt retningsvektor er 2u det også


Svar #6
09. november 2009 af Jone (Slettet)

Når ok. Så forstår jeg det bedre. Tak


Svar #7
09. november 2009 af Jone (Slettet)

Men hvordan bestemmes afstanden mellem de to linjer?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. november 2009 af peter lind

Der er kun angivet en lije, nemlig den der går igennem A og B


Svar #9
09. november 2009 af Jone (Slettet)

Ja? Hvad mener du med det?


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. november 2009 af peter lind

Undskyld. Har stavet forkert i farten. Der skal stå at du kun har angivet en linje i din opgave nemlig den der går gennem punkterne A og B. Hvis der skal bestemmes afstanden mellem 2 linjer burde der være 2.


Svar #11
09. november 2009 af Jone (Slettet)

Men der er ikke flere linjer. Sådan lyder opgaven. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. november 2009 af peter lind

Så må den være skjult et eller andet sted i opgaven. Kan du ikke lægge opgaven ordret som den står ind på portalen.


Svar #13
09. november 2009 af Jone (Slettet)

Ok. Her er opg.

I et koordinatsystem i rummet er givet punkterne A(3,5,4) og B(7,11,6)

1) Bestem en paramterfremstilling for linjen l der går gennem punkterne A og B
 

 Linjen m har paramterfremstillingen (x,y,z)=(2,2,2) + t(-2, -3, -1) , t ∈R

2) Gør rede for at linjen l og m er parallelle

3) Bestem afstanden mellem de to linjer.


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. november 2009 af peter lind

Så er der også 2 linier nemlig linjen m og linien gennem punkterne A og B. Find ligningen for en plan der skærer den ene linje i et eller andet punkt C på linjen og står vinkelret på denne linje. Du kan vælge C helt vikårligt på linjen Hvis det er linjen m for eks. (2,2,2). Bemærk at retningsvektoren for linjen er normalvektor til planen. Find dernæst planens skæring med den anden linje D. Længden af stykket CD er afstanden mellem linjerne.


Skriv et svar til: Vektorer i rummet 1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.