Matematik

hjælp til ligning

08. november 2009 af indefinable (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej har brug for noget hjælp til denne ligning: x(x+3) = x^2 – 6x + 2

Mit bud: x(x+3)-x^2+6x = 2

               x^2+3x-x^2+6x = 2

               9/2 = x

               4,5 = x

Er dette rigtigt? Håber i kan hjælpe....


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2009 af peter lind

Korrekt


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. november 2009 af Duffy

Nej !

x = 2/9

eller x = 0,22222222....


Svar #3
08. november 2009 af indefinable (Slettet)

er den rigtig eller forkert???


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. november 2009 af peter lind

#2 har ret


Svar #5
08. november 2009 af indefinable (Slettet)

så x=0,222222 ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. november 2009 af PoKulaKi (Slettet)

har man en ligning og en løsning, som man er i tvivl om kan man altid bare sætte løsningen ind i ligningen og se om den faktisk løser ligningen. Hvis den gør det er der jo ingen tvivl om at det er en løsning, og hvis den ikke gør det er den forkert.


Skriv et svar til: hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.