Matematik

Løs ligning med negativ -x?

09. november 2009 af bitsjunior (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har sat mig lidt fast i følgende ligning,

3*e-x=12

jeg er kommet så langt at jeg vil mene den både hedde

e-x=4

derefter går jeg i stå. (skal regnes i hånden)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2009 af DennisDeH (Slettet)

Prøv at tage den naturlige logaritme på begge sider ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2009 af mathon

ex = (1/4)   kan du nu?


Svar #3
10. november 2009 af bitsjunior (Slettet)

Hvis jeg skal være helt ærlig er jeg stadig ikke med.

jeg har kigget på mit afsnit i bogen om naturlig logaritme, og det synes jeg ikke rigtig jeg kan brug i denne opgave.

jeg også også prøvet at finde ud af hvordan mathon, får -1 over på den anden side af =´s tegnet. uden held.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2009 af DennisDeH (Slettet)

Se:

e-x=4⇔

ln(e-x)=ln(4)⇔
 

-x*ln(e)=ln(4)⇔

-x*1=ln(4)⇔
 

x=-ln(4)=1.386


Svar #5
10. november 2009 af bitsjunior (Slettet)

jeg tror nok, at jeg er med nu, tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Løs ligning med negativ -x?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.