Matematik

dif...find 2 ubekendte

09. november 2009 af Yow! (Slettet) - Niveau: A-niveau

lad f(x) = b/x+2*a*kvdr(x)

find a og b, så tangentens hældning i (1;0) er -3

mit bud:

jeg indsætter a = -3        x = 1      og     f(x) = 0

og isoler b....

rigtigt???forkert???næsten rigtigt?? =)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2009 af peter lind

Eftersom du ikke ved hvad a er kan du ikke bare indsætte en værdi for den. Du skal finde a og b af ligningerne f(1)=0 og f'(1) =-3


Svar #2
09. november 2009 af Yow! (Slettet)

kan du ikke prøve at forklare hvad jeg skal gøre???


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2009 af peter lind

Du skal erstatte x i dir funktionsudtryk med 1 og sætte resultatet til 0. Dette giver en ligning med 2 ubekendte. Dernæst skal du finde den afledede af f(x). I funktionsudtrykket for f'(x) skal du erstatte x med 1 og sætte resultatet lig med -3. Dette giver en ny ligning med de 2 ubekendte a og b. Du skal dernæst løse de 2 fremkomne ligninger.


Svar #4
09. november 2009 af Yow! (Slettet)

hvordan kan jeg differentiere f(x) = b/x+2*a*kvdr(x)....hvad vil den da hedde???


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2009 af peter lind

Du skal bruge at (kxn)' =knxn-1 og 1/x =x-1 og kvrod(x) =x½


Skriv et svar til: dif...find 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.