Fysik

Varmemængde og termisk energi

09. november 2009 af PeterKrzJ (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har fået følgende opgave :

Du skal opvarme 0,25 L vand i en vandvarmer. Begyndelsestemperaturen er 8 celcius og sluttemperaturen skal være 100 celcius.

a)

find varmekapactiteten C af vandet i vandvarmeren

b)

beregn den varmemængde Q, der skal tilføres vandet. Antag, at der ikke er noget varmetab til omgivelserne.

c)

Gå ud fra, at vandets rumfang ikke ændres (væsentligt) under opvarmningen. Angiv størrelsen af det arbejde A, der er udført på vandet under opvarmningen.

d)

Beregn tilvæksten i vandets termiske energi.

Her er hvad, jeg har gjort:

a)

Massen ganges med vands specifikke varmekapacitet, som er 4,18.

Hvis vi siger at densiteten for vand er 1g/ml, så får vi: 0,25 * 4,18 = 1,045

b)

1,045*(100-8)= 96,14 kJ

c)

jf. varmelærens 1. hovedsætning: ΔE=A+Q

hvis man isolerer A og sætter størrelser ind:

96,14 - 96,14= 0 J

Så der er altså ikke lavet noget arbejde.

d)

Her er jeg lidt i tvivl, tilvæksten i den termiske energi er vel bare Q?


 


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. november 2009 af MN-P (Slettet)

Det har du da selv lige forudsat i forrige spørgsmål


Svar #2
10. november 2009 af PeterKrzJ (Slettet)

ok

Ville bare lige høre, om det kunne være så enkelt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2013 af liloe123456 (Slettet)

Hvorfra ved du at ΔE i opgave c er 96,14?


Skriv et svar til: Varmemængde og termisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.