Kemi

Tiltreringsskema ! Spot min fejl!

09. november 2009 af mrdnb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har benyttet mig af 2 mL lime, og brugt NaOH( 0,100 M opløsning)  som tiltrator. Ækvivalenspunktet er 19,55 mL NaOH

    H3Cit (aq)              3NaOH 
V:                                  0,01955 L
n:0,0006517 mol       0,001955 mol
c:0,3 M*                      0,100 M

* Går ud fra at forholdet også spiller en rolle når det gælder stofmængdekoncentrationen, længe siden jeg har haft om emnet såe sorry ! :)

Som ses af overstående er forholdet 1:3

Men forstår ikke hvorfor min volume for citronsyre bliver mere end 2ml!!!
v=n/c  <=> v=0,0006517 mol / 0,3 M ≈ 0,00217231 L = 2,17231 mL

Det jo et indhold af citronsyre på mere end selve limesaften?

Spot min fejl 


Svar #1
09. november 2009 af mrdnb (Slettet)

 Solved!

Fandt ud af at koncentrationen stadig var 0,100M men havde fuldstændig overset at H3Cit bare var mine 2mL :)! Så fandt jeg molarmassen og beregnede det i gram :)


Skriv et svar til: Tiltreringsskema ! Spot min fejl!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.