Matematik

Differentiere e^-x

09. november 2009 af FredAstair (Slettet)

Hej SP.

Hvad er f'(x) for e^-x?

Mvh. Fred


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2009 af Yow! (Slettet)

det er det samme


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. november 2009 af Yow! (Slettet)

(ex)' = ex
 

(e-x)' = -e-x


Svar #3
09. november 2009 af FredAstair (Slettet)

Tak skal du have. Meget logisk faktisk (c:


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2009 af Yow! (Slettet)

haha, ja...alt er logisk, hvis bare man forstår det =)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2009 af Exupery (Slettet)

Det er da ikke logisk.

Det følger af, at kædereglen gælder, og den er da slet ikke trivielt.


Svar #6
09. november 2009 af FredAstair (Slettet)

Logisk ifht. min forstand, og jeg ved at f(x)=ex så er f'(x)=ex.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2009 af Exupery (Slettet)

Jo, men det gælder også kun, fordi kædereglen gælder om sammensatte funktioner.

Det er bare stadig ikke logisk. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. november 2009 af Yow! (Slettet)

det er det da...hvis det er nemt og man husker det, jamen så er det også logisk !! og sådan er det bare... =)


Svar #9
09. november 2009 af FredAstair (Slettet)

#8 - præcis det jeg mener. Er ikke noget matematisk geni :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. november 2009 af Yow! (Slettet)

så er vi to =)


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. november 2009 af Exupery (Slettet)

#8 I har ikke ret godt styr på, hvad logik er..

I lærer udenad. Det har ikke noget med logiske ræsonnementer at gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. november 2009 af Yow! (Slettet)

man har da lov til at udvide begrebet logik.,,,definitionsmæssigt.... =)


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. november 2009 af Exupery (Slettet)

Nej, for hvis vi vedtager, at vi blot kan ændre betydningen af et ord efter behov, så kan vi jo ikke finde ud af noget. Der er i forvejen for mange ord og begreber, der bliver brugt forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. november 2009 af Yow! (Slettet)

andersen....relax ;)


Brugbart svar (0)

Svar #15
09. november 2009 af Exupery (Slettet)

Jeg er ret afslappet.

Men det ændrer ikke på det faktum, at utrolig mange danskere har meget at lære om deres modersmål.


Brugbart svar (0)

Svar #16
09. november 2009 af DennisDeH (Slettet)

#15

Det kan du da have ret i Thomas, men det vigtigste er dog at man forstår hvad der tales om - og det gjorde du jo også ;). Sproget er til for at blive misbrugt, det er det forfattere og digtere gør konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #17
09. november 2009 af Exupery (Slettet)

Jamen, problemet er jo, at det til tider kan være svært at forstå, hvad der tales om. Jeg har en bog på universitetet, hvor de bliver nødt til at gøre opmærksom på, at "godt" betyder "lidt mere end" og ikke "lidt mindre end", fordi adskillige unge angiveligt har misforstået det. Det ville jo være uheldigt for så havde vi to ord for det sidste men ingen for det første - "knap" betyder nemlig "lidt mindre end". Udover at være usandsynlig kedelig læsning for vi, der rent faktisk godt kan kende forskel på de to ord, er det blot endnu et eksempel på, at sproget ændrer sig, og det er ikke altid i den rigtige retning. Et begreb som logik kan slet ikke ændres til at betyde det samme som udenadslære, det ville jo ødelægge hele begrebets indre natur.

Forfattere og digtere misbruger ikke sproget, de "bøjer" bare reglerne lidt for at danne betydninger. De laver ikke om på betydningen af ordener. Findes der nogen, der gør, er det ikke just flatterende for dem.


Brugbart svar (0)

Svar #18
10. november 2009 af Yow! (Slettet)

andersen

tror du selv at du kan redde "brug-ordet-rigtigt-for-helved"-verden?? =)

hvad med personificering??? det er jo fuldkomment det samme....

"sove som en sten"....en sten kan jo ikke sove??? her han man også ændret betydningen af ordet.... givet stenen menneskellige egenskaber.... 

så jo...forfattere og digtere er gode til at ændre ords betydninger..... om de så prøver på at være morsome, ironiske eller what ever.... det kan være ligemeget.... de misbruger stadig sproget.... 


Brugbart svar (0)

Svar #19
10. november 2009 af Yow! (Slettet)

og det er ikke kun forfattere....vi misbruger det også.... det gør alle.....


Brugbart svar (0)

Svar #20
10. november 2009 af Exupery (Slettet)

Det er da noget helt andet som ganske enkelt ikke at have forstået, hvad et ord betyder.


Skriv et svar til: Differentiere e^-x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.