Matematik

Matematik spørgsmål

10. november 2009 af jullebabz (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)

Jeg sidder lige med en matematik opgave og har problemer ..

Her er opgaverne, håber i kan hjælpe . Tak på forhånd :P

Opgave 1

I løbet af en 5 års periode vokser et beløb vokser med henholdsvis 3%, 8%, 11% og 6% de første 4 år. Det sidste år falder værdien med 10%.
Hvad har den gennemsnitlige årlige procentvise vækst været?

Opgave 2

En person har 14 328,60 kr. stående på en konto. Pengene har stået på kontoen i 6 år til en rente på 3% p.a.

a) Hvor mange penge stod der på kontoen 6 år tidligere?


b) Med hvor mange procent er beløbet i alt vokset med i de 6 år?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2009 af Taqz (Slettet)

I opgave 1 tager du summen af procentsatserne, så deler du summen med den 5 årige periode, så har du den gennemsnitlige årlige procentvise vækst. Kan afsløre det helst gerne skulle give noget nær 3%

I opgave 2, skal du bruge formlen for renters rente.

Renters rente er givet ved:

Kn=Ko*(1+(r/100))^n

Kn er givet ved kapitalens størrelse efter antal terminer

Ko er givet ved den oprindelige kapital

Håber det hjalp :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2009 af ibibib (Slettet)

1)

1+r = 5√(1,03·1,08·1,11·1.06·0,90)


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. november 2009 af mathon

Opgave 1

(1+rm)5 = 1,03·1,08·1,11·1,06·0,90 = 1,17796

1+rm = 1,177961/5 = 1,0333

rm = 0,0333 = 3,33%

      

 sorry: havde ikke set #2

   


Svar #4
10. november 2009 af jullebabz (Slettet)

1000 tak for hjælpen :D.

Kunne bruge det (:


Skriv et svar til: Matematik spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.