Matematik

hjælp til opgave

16. januar 2005 af Karina73 (Slettet)
Hej sidder her med en opgave om renteafskrivning jeg håber at i kan hjælpe mig med.
hvilket regnformel skal jeg bruge her.
Har en vindmølle der koster 2961248 kr, skal afskrive den med 20% om året, hvad koster den efter 1 år

Svar #1
16. januar 2005 af Karina73 (Slettet)

kom nu er virkelig på herrens mark...har ikke haft matematik i 8 år

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2005 af Alicante (Slettet)

jeg havde det sidste år, men kan ikke lige finde formlerne.
umiddelbart vil jeg sige at den nuværende værdi er 100%
og da den falder 20% på et år er værdien 80% efter et år.

o,80*2961248= 2368998,40 Kr.

håber det er rigtigt.

Svar #3
16. januar 2005 af Karina73 (Slettet)

det gør jeg også. Tak for hjælpen...hvis der er andre der har et forslag skal i være mere end velkommende

Svar #4
16. januar 2005 af Karina73 (Slettet)

håber du mener 0,20*2961248=2368998,40 kr

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2005 af allan_sim

Mere generelt er det kapitalfremskrivningsformlen vi har fat i her:

K=Ko*(1+r)^n

I dit tilfælde er Ko=2961248, r=-0,20 og n=1.


Svar #6
16. januar 2005 af Karina73 (Slettet)

øøøøhh

2961248*(1+0,20)^1= 3553497,6

burde det ikke blive mindre og ikke større end prisen på møllen som ny, når jeg skal afskrive renten....bare et lille spørgsmål

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. januar 2005 af allan_sim

Jo, jeg skriver jo også, at r=-0,20, hvorfor 1+r=0,80.

Svar #8
16. januar 2005 af Karina73 (Slettet)

når jeg regner med 0.20 bliver tallet større end det tal jeg starter med.
har skrevet udregning i feltet op over

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. januar 2005 af allan_sim

Ja, det er jeg klar over, men du skal ikke regne med 0,20.

En afskrivning på 20% svarer til en fremskrivning på -20%. Derfor er r lig med -0,20 og ikke lig med 0,20.

Eller sagt på en anden måde. Når de 20% er afskrevet, vil vindmøllens værdi være 80% af foregående års værdi. Derfor benyttes 0,80 i formlen.

Svar #10
16. januar 2005 af Karina73 (Slettet)

tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. januar 2005 af erdos (Slettet)

Hej Karina,

Jeg har først set din mail nu, og det lader til at tråden er besvaret. Jeg skal nok bistå med hjælp en anden gang.

Kasper

Svar #12
18. januar 2005 af Karina73 (Slettet)

Tak for hjælpen alle sammen

Skriv et svar til: hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.