Kemi

pH værdier

10. november 2009 af marshov (Slettet)

Jeg har et spørgsmål:
Når HCl-opløsningens koncentration kendes som er 0,048M kan pH beregnes. Beregn pH i opløsningen efter tilsætning af 5,0 mL 0,100 M NaOH.

n(HCI)=0,0012mol

Hvad skal man her ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2009 af mathon

n(H3O+) = (0,0012 mol)-(0,005 L)·(0,100 mol/L) = 0,0007 mol i (V + 0,005 L)

hvor du ikke har oplyst V

[H3O+]ny = (0,0007 mol)/(V + 0,005 L)


Svar #2
10. november 2009 af marshov (Slettet)

hvad skal V være??


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2009 af mathon

V er volumen af den anvendte 0,048 molære HCl


Svar #4
10. november 2009 af marshov (Slettet)

Skal jeg så på V's plads skrive 0,048 og regne det ud


Skriv et svar til: pH værdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.