Matematik

En ligning

10. november 2009 af Gomar (Slettet)

Hi =)

Det haster, og jeg kan ikke løse denne opgave, selvom jeg har prøvet flere gange.

Jeg har brug for hjælp til, at forklar hvorfor en ligning er ligende:

Forklar hvorfor 4(A+B)=4A+4B
 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2009 af jesperher (Slettet)

fordi du ganger ind i parentesen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det er den distributive lov (s.d.) Sæt tal ind i steder for A og B, så ser du, at det er ligegyldigt om du lægger A og B sammen først og dernæst ganger med eller du ganger hvert tal med 4 og til sidst lægger sammen


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2009 af Ørts (Slettet)

du ganger ind i parantesen. altså:

4(A+B)
4*a og 4*B

Derfor er 4(A+B) = 4A+4B


Svar #4
10. november 2009 af Gomar (Slettet)

Oki, mange tak for jeres hjælp.

Erik har du så mere tid til at hjælpe mig med et andet opgave. Jeg ville være meget taknemmelig, hvis du kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja det kan jeg godt, sæt den ind på min mail


Svar #6
10. november 2009 af Gomar (Slettet)

Oki, iorden.

Herunder ses løsningen på et ligningssystem uden forklaring. Det er min opgave at skrive så detaljerede forklaringer til udregningen som muligt. Jeg har lavet noget af den, men kunne ikke mere, da jeg har svært ved at fortsætte. Jeg kunn give en forklaring på, hvad der skete for det to ligningssystemet.
 

Håber, at der er nogen der kan hjælpe mig.

Løs ligningssystemet


2y-3x=7 ∧ 5y+4x=2


Forklaring: Jeg starter med at undersøge ændringen, der skete for det begge ligninger. Det jeg finder ud af er, at i den første ligning til den venstre side bliver der brugt 4x fra den anden ligning der er til højre side til at gange med hvert af tallene i ligningen. Og i den anden ligning til den højre side bliver der brugt 3x fra den første ligning til at gange med hvert af tallene fra den anden ligning. Altså omvendt.


8y-12x=28 ∧ 15y+12x=6
 

(8y-12x)+(15y+12x)=28+6


Her forsvinder x’erne fordi det er lige og derfor giver det 0.
 

23y=34
 

y=34/23
 

2 34/23-3x=7
 

68/23=7+3x
 

68/23-7=3x
 

-93/23=3x
 

x=-31/23
 

Tak på forhånd
 


Svar #7
10. november 2009 af Gomar (Slettet)

Erik, jeg håber, at du kan svar mig inden 1 time, for det skal afleveres i dag kl.10.


Skriv et svar til: En ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.