Matematik

Finde x-værdien når x er en eksponent

10. november 2009 af butju (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg skal finde x i dette stykke:

80*1,05^x = 160

Nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2009 af Taqz (Slettet)

Brug logaritmen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2009 af Nicolai1991 (Slettet)

solve(80*1,05^x,x)   x=14,20


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. november 2009 af Taqz (Slettet)

 Tvivler på det er nok, blot at finde det ved hjælp af en lommeregner:

80*1,05^x=160 <=>

1,05^x=160/80 <=>

x*ln(1,05)=ln(160/80) <=>

x=ln(160/80)/ln(1,05)=14,2


Skriv et svar til: Finde x-værdien når x er en eksponent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.