Matematik

Matematik - hjælp

10. november 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

en cirkel er givet ved ligningen

x^2 +4x + y^2 - 6y - 23 = 0
 

A) bestem afstanden fra cirklens centrum til linjen l med ligningen

3x - 4y - 4 = 0

Cirklen har to tangenter t1 og t2, der er parallele med linjen l

b) bestem en ligning for hver af disse to tangenter.

Håber I kan hjælpe ;/


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2009 af peter lind

Omskriv ligningen til formen (x-a)2+(y-b)2=r2 og aflæs koordinaterne for centrum. Der findes en formel for at finde afstanden ffra et punkt til en linje.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2009 af Taqz (Slettet)

 Du har cirklens ligning:

(x-a)^2+(y-b)^2=r^2

Hvor C(a,b) er centrum for cirklen og r er radius for cirklen, ud fra den kan du bestemme centrums placering.

Afstanden fra et punkt P(x1,y1) til en linje l:a*x+b*y+c=0 er givet ved:

Afstand(P,l)=|a*x1+b*y1+c|/√(a^2+b^2)

Og til opgave b skal du bruge cirklens tangentligning


Skriv et svar til: Matematik - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.