Fysik

Mekanik - Beregn accelaration

10. november 2009 af Sweppers (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bil med farten V = 60 km/h bringes til standsning på Δt brems = 2,0 sekunder. Det antages at bevægelsen foregår med konstant acceleration.

HVordan finder jeg accelerationen i m/s^2

HVordan beregner jeg bremselængden? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2009 af Taqz (Slettet)

 accelerationen er hastighedens afledte, og den for at gå fra km/h til m/s deler man med 3,6


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2009 af peter lind

a = Δv/Δt

s=½a(Δt)2


Svar #3
10. november 2009 af Sweppers (Slettet)

Ok mange tak :)

Så første opgave er 60*1000/3600. Det var jeg også rimelig sikker på, men ved du så hvordan man regner bremselængden ud, for der er jeg knap så sikker?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2009 af peter lind

Se #2


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2009 af Taqz (Slettet)

Det er den strækningsformel som peter lind har skrevet.


Svar #6
10. november 2009 af Sweppers (Slettet)

Ahh perfekt tusind tak begge to :)


Skriv et svar til: Mekanik - Beregn accelaration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.