Matematik

To ligninger

11. november 2009 af Phileo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg håber på noget hjælp til denne opgave, som jeg har en idé om, men som jeg ikke er sikker på hvordan jeg skal tackle:

1/w+2/z+3/y=0

, hvor w,z & y er reelle tal og ikke lig nul.

Beregn værdi af udtryk: k=((3z+2y)/6w)+((2y+6w)/3z)+((6w+3z)/2y)

Er det bare om at isolere de variable i den første og putte dem ind i den anden og så forkorte? Og i så fald, hvordan isolerer jeg dem i den første.. På forhånd tak =)
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2009 af miluiel (Slettet)

 du bliver nød til at fjerne et ad ledende for at kunne udregne ligningen, når der er 3 variable. 


Svar #2
11. november 2009 af Phileo (Slettet)

Kan ikke se hvad du mener med at fjerne led? dvs. ligesom jeg foreslår at isolere de variable eller hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. november 2009 af miluiel (Slettet)

 nej at få et af dem til at gå ud, for så kan du sætte det ene udtryk ind i det andet.


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. november 2009 af MN-P (Slettet)

1/w+2/z+3/y=0

-1/w=(2y+3z)/(zy)

-zy/w=(2y+3z)

-2yw/z=(2y+6w)

-3wz/y=(z+2w)

k=((3z+2y)/6w)+((2y+6w)/3z)+((6w+3z)/2y)=

(-zy/w)/6w+(-2yw/z)/3z+(-3(-3wz/y)/2y

det hjalp vist ikke meget, men måske kan det give jer andre en ide


Skriv et svar til: To ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.