Fysik

opgave 16 A2

11. november 2009 af Stygnia (Slettet)

Et større luftpudefartøj hviler på en luftpude med arealet 20 m * 40 m. Lufttrykket i puden under fartøjet er 1,1 atm.

Hvor stor samlet masse kan luftpuden bære?
hvad jeg har fundet ud af indtil videre.

p= F/a
Vi kender her p som 1,1 atm ≈ 101325pa*1,1 = 111457,5 pa
a kender vi som (20*40)m = 800m2
F = m*g
p=(m*g)/a
111457,5 pa=(m*9,82 N/kg)/(800m^2 ),m=9,01*10^9≈9080 t

men facitliste siger 825 t... Nogle der kan hjælpe?


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2009 af peter lind

Det er kun overtrykket altså trykket over en atm du skal regne med.


Svar #2
11. november 2009 af Stygnia (Slettet)

Okey tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. juni 2013 af jenshansen10 (Slettet)

Hvorfor skal man kun regne med trykket over en atm, og ikke bare sige 1,1 * 101325 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. juni 2013 af peter lind

Det er fordi der fra oven også er et tryk på 1 alm, som luftpuden også skal modvirke


Skriv et svar til: opgave 16 A2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.