Matematik

Fordobling af funktions værdien

12. november 2009 af cawchamp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der vil Hjælpe med denne opgave

Om funktionen g(x) = b ×ax oplyses, at g(2) = 7 , og at funktionsværdien g(x) tredobles, når x
øges med Dx = 9 .
Bestem tallene a og b .


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2009 af mathon

y/yo = aΔx

3 = a9

a = 31/9


Svar #2
12. november 2009 af cawchamp (Slettet)

vil du evt lige forklare hvad du gør tror ikke jkeg har lært sådan noget endnu


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2009 af mathon

du skriver det bare

y/yo = ax2-x1

 (3yo/yo) = a9

3 = a9

a = 9√(3) = 1,12983

g(x) = y = b·1,12983x  og

b = y·1,12983-x 

b = 1,12983-2 = 5,48367


Svar #4
12. november 2009 af cawchamp (Slettet)

hvad betyder det 0 du skriver ved y og hvad er y

¨det er bare lige så jeg kan forklare det


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2009 af mathon

y = g(x) = b·ax

yo er en udgangsværdi for y


Skriv et svar til: Fordobling af funktions værdien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.