Matematik

Andengradspolynomium HURTIGT SVAR A-NIV

12. november 2009 af Walsh (Slettet) - Niveau: A-niveau

  Hey

jeg har en opgave i MAT AB1 som går ud på at finde tallet .

Opgaven lyder således.

Bestem tallet k, således at ligningen x^2-(2k-3)x+2k=0 har netop 1 rod. Bestem får de fundne værdier a k denne rod.

Fremgangsmåden en smule detaljeret vil jeg gerne bede om tak på forhånd MVH mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2009 af peter lind

Find deskriminanten for andengradsligningen. Hvis der kun er en rod skal diskriminanten være 0.


Svar #2
12. november 2009 af Walsh (Slettet)

Ja det ved jeg godt tak :D, så langt bagud er jeg ikke.... :D

Andre brugbare svar  med al respekt


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. november 2009 af maddse (Slettet)

Løs ligningen D = b2 -4ac = 0 mht. k

dvs. bestem k i ligningen

D = (2k-3)2 -4*2k = 0


Skriv et svar til: Andengradspolynomium HURTIGT SVAR A-NIV

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.